Tekstgrootte A A
U kunt de informatie op de pagina groter of kleiner maken. Druk hiervoor de Ctrl-toets samen met de + of - toets in (op Mac is het Cmd met + of -).

Mag het licht uit!

Tijdens Earth Hour gaat op veel plaatsen in de wereld, ook in Deventer, een uur lang het licht uit. Earth Hour 2020 vindt plaats op zaterdag 28 maart tussen 20.30 en 21.30 uur. De gemeente doet dan de verlichting van een aantal monumentale gebouwen in de binnenstad uit. Doet u ook het licht uit voor de toekomst van onze aarde?

Tijdens Earth Hour 2020 laten miljoenen mensen en duizenden organisaties in de hele wereld zien dat zij de toekomst van de aarde belangrijk vinden, met één simpel gebaar: een uur lang het licht doven. Earth Hour is een initiatief van het Wereld Natuur Fonds dat wereldwijd wordt gesteund. Ook door de gemeente Deventer.

Anders omgaan met energie

Wethouder Carlo Verhaar: “Klimaatverandering vraagt om anders omgaan met energiegebruik. We kunnen allemaal maatregelen nemen, kleine en grote. LED verlichting gebruiken bijvoorbeeld. Wij laten op 28 maart een flink aantal lampen op gemeentelijke gebouwen een uur uit. Een heel kleine vermindering van het stroomverbruik, het laat vooral zien dat we de weg naar een duurzame samenleving belangrijk vinden”.

Voor meer informatie kijkt u op: www.wnf.nl/earthhour.

Blijf op de hoogte van het nieuws van de gemeente Deventer en abonneer u op onze wekelijkse nieuwsbrief. Volg ons ook op TwitterFacebook en Instagram.

English Deutsch