Tekstgrootte A A
U kunt de informatie op de pagina groter of kleiner maken. Druk hiervoor de Ctrl-toets samen met de + of - toets in (op Mac is het Cmd met + of -).

Pilot terrassen binnenstad wordt definitief

Na een succesvolle pilot wil het college van burgemeester en wethouders gedurende het terrasseizoen op de horecapleinen in de binnenstad live-cooking en akoestische livemuziek mogelijk maken. Ook mogen terrassen op donderdag, vrijdag en zaterdag tot 02.00 uur open in plaats van tot 01.00 uur.

Tijdens het terrasseizoen 2019 is een pilot gehouden met live-cooking, akoestische livemuziek (beide van 16.00 tot 22.00 uur) en latere sluiting van de terrassen op de Brink, Grote Kerkhof en Grote Poot. Deze pilot is succesvol verlopen, zonder overmatige overlast voor de binnenstad. Koninklijke Horeca Deventer wil graag dat de verruimingen definitief worden.

Er komt een dag

Wethouder Thomas Walder: “Op het moment dat het openbare leven ook in de binnenstad en de horeca tot stilstand is gekomen, lijkt het onvoorstelbaar, maar er komt een dag dat dit allemaal weer op gang komt. Dan is het belangrijk voor horeca en bezoekers dat de terrassen optimaal gebruikt kunnen worden.”

Blijf op de hoogte van het nieuws van de gemeente Deventer en abonneer u op onze wekelijkse nieuwsbrief. Volg ons ook op TwitterFacebook en Instagram.

English Deutsch