Tekstgrootte A A
U kunt de informatie op de pagina groter of kleiner maken. Druk hiervoor de Ctrl-toets samen met de + of - toets in (op Mac is het Cmd met + of -).

Snelweg A1, IJssel en luchtruim dicht tijdens ruiming V1

De Explosieven Opruimingsdienst Defensie (EOD) ruimt zondag 8 maart de V1 die is gevonden naast de A1 tussen Deventer en Wilp. Om ervoor te zorgen dat deze ruiming veilig kan gebeuren, gelden er deze dag diverse veiligheidsmaatregelen.

Bij werkzaamheden voor de verbreding van de A1 werden vorig jaar de resten van een V1 gevonden. De V1 is een onbemand straalvliegtuig met springstof, dat veelvuldig is gebruikt tijdens de Tweede Wereldoorlog. De EOD verwijdert op 8 maart de ontstekingsmechanismen en deelt vervolgens de springstof van 935 kilo in kleinere stukken op. De springstof wordt afgevoerd en op een later tijdstip vernietigd.

Ontruiming omwonenden

Voor de veiligheid van de inwoners, de EOD medewerkers en de hulpdiensten, wordt tijdens de werkzaamheden een gebied ontruimd van 1400 meter rondom de V1. De inwoners die hun huis moeten verlaten, zijn hierover per brief geïnformeerd. Ook is het luchtruim deels gesloten en de scheepvaart over de IJssel stilgelegd.

Wegafsluitingen en hinder

De A1 is op 8 maart tussen Twello en Deventer in beide richtingen dicht. Ook meerdere lokale wegen worden afgesloten, verkeer wordt omgeleid. Op www.vananaarbeter.nl staat actuele informatie over de afsluiting van de A1. Actuele informatie over de lokale wegen vindt u op www.bereikbaargelderland.nl. Kijk voor alle informatie over de V1 op www.deventer.nl/vondst. U kunt ook bellen met de gemeente Deventer via 14 0570.

Blijf op de hoogte van het nieuws van de gemeente Deventer en abonneer u op onze wekelijkse nieuwsbrief. Volg ons ook op TwitterFacebook en Instagram.

English Deutsch