Schetsontwerp Lebuinuspleinen gepresenteerd aan de stad

Het 1e schetsontwerp voor de Lebuinuspleinen is gepresenteerd aan de stad. Tijdens de drukbezochte presentatie in het stadhuis presenteerde de architect de plannen. De architect omschrijft het plan met de woorden ‘gemoedelijk’ en ‘grandeur’. Een gebied met groen dat ondersteunend is aan de cultuurhistorische kwaliteiten.

Schetsontwerp Lebuinuspleinen

De plannen zijn te vinden op de website www.deventer.nl/lebuinuspleinen.

Samen met de stad

Samen met betrokken stadsgenoten is het afgelopen jaar gewerkt aan een plan voor de Lebuinuspleinen (Grote Kerkhof, Nieuwe Markt, Stromarkt en tussenliggende straten). De wensen en eisen van de stad staan in het ‘Lebuinus Pleinenboek’ (pdf, 2 MB). Het pleinenboek is voor het architectenbureau een belangrijke leidraad in het ontwerpproces geweest.

Planning

Als het ontwerp definitief is, gaat het in juni 2020 ter vaststelling naar de gemeenteraad. Daarna kan het ontwerp verder worden uitgewerkt en het bestek worden gemaakt. Dan volgt de aanbesteding. Volgens de huidige planning, kan na het evenementenseizoen van 2021 de schop in de grond.

Blijf op de hoogte van het nieuws van de gemeente Deventer en abonneer u op onze wekelijkse nieuwsbrief. Volg ons ook op TwitterFacebook en Instagram.

English Deutsch