Tekstgrootte A A
U kunt de informatie op de pagina groter of kleiner maken. Druk hiervoor de Ctrl-toets samen met de + of - toets in (op Mac is het Cmd met + of -).

College wil zonneveldje makkelijker maken

Het college wil het makkelijker maken een klein zonneveld op eigen grond te leggen, waarmee voorzien wordt in de eigen energiebehoefte. Bijvoorbeeld bij een woning in het buitengebied. Nu kost de benodigde bestemmingsplanherziening veel tijd en geld.

Er is nu vaak een bestemmingsplanherziening nodig om zonnepanelen op eigen grond aan te brengen, als het dak bijvoorbeeld niet geschikt is. Het college wil het makkelijker maken door van het bestemmingsplan af te kunnen wijken. Zo kan relatief snel en goedkoop, maar met de nodige waarborgen, toestemming worden verleend voor kleinschalige particuliere zonne-initiatieven.

Wethouder Carlo Verhaar: “We willen in 2030 energieneutraal zijn. Daar dragen grotere initiatieven aan bij maar juist ook particulier initiatief wil ik eenvoudig mogelijk maken.”

Blijf op de hoogte van het nieuws van de gemeente Deventer en abonneer u op onze wekelijkse nieuwsbrief. Volg ons ook op TwitterFacebook en Instagram.

English Deutsch