Tekstgrootte A A
U kunt de informatie op de pagina groter of kleiner maken. Druk hiervoor de Ctrl-toets samen met de + of - toets in (op Mac is het Cmd met + of -).

Verwacht u schade door luchthaven Lelystad?

Het Rijk is van plan om in Lelystad een luchthaven te openen. De procedures daarvoor lopen al jaren. De aanvliegroute naar Lelystad Airport loopt van Lemelerveld, tussen Hoonhorst en Dalfsen door richting Zwolle. Om in de toekomst mogelijke schade te kunnen claimen, moet u nu al actie ondernemen.

Persoonlijke schade

Denkt u dat u schade gaat ondervinden van de opening van vliegveld Lelystad? Bijvoorbeeld waardevermindering van uw woning of inkomstenderving van uw camping? Dan kunt u een verzoek tot schadevergoeding indienen bij het ministerie. De termijn hiervoor sluit op 31 maart 2020, ook al wordt er nu nog niet gevlogen.

Stuur een stuitingsbrief

Om de mogelijkheid tot aanvragen van schadevergoeding open te houden, dient u een zogenaamde stuitingsbrief naar het ministerie sturen. Zo houdt u in de toekomst het recht om mogelijke schade te claimen.

Voorbeeldbrief

De samenwerkende actiegroepen tegen Laagvliegen (SATL) hebben een modelbrief opgesteld. Deze vindt u op de website van SATL. Deze voorbeeldbrief kunt u gebruiken en zelf versturen naar het adres dat vermeld staat.

Blijf op de hoogte van het nieuws van de gemeente Deventer en abonneer u op onze wekelijkse nieuwsbrief. Volg ons ook op TwitterFacebooken Instagram.

English Deutsch