Tekstgrootte A A
U kunt de informatie op de pagina groter of kleiner maken. Druk hiervoor de Ctrl-toets samen met de + of - toets in (op Mac is het Cmd met + of -).

Uur vertraging bij ontmanteling V1 naast A1

Beide ontstekers zijn verwijderd uit de V1 die naast de A1 ligt. Dit heeft echter meer tijd gekost dan oorspronkelijk was gepland. Dit betekent dat de inwoners van Voorst en Deventer niet om 19.00 uur terug kunnen naar hun woning. De eindtijd van de operatie is nu 20.00 uur.

De 1e ontsteker ging relatief makkelijk uit de V1. Het verwijderen van de 2e ontsteker lukte echter niet op dezelfde manier. De EOD heeft daarop de techniek van watersnijden gebruikt om de 2e ontsteker te verwijderen en daarmee is het wel gelukt.

De inwoners van Wilp en Voorst die het gebied rondom de V1 moesten verlaten, kunnen later dan gepland naar huis. De nieuwe tijd is 20.00 uur. “Het is vervelend dat we bewoners niet op de vooraf gestelde tijd terug naar huis kunnen laten gaan”, melden burgemeesters Ron König en Jos Penninx. “De operationele diensten hebben 2 scenario’s tegen elkaar afgewogen: langer doorgaan of volgende week zondag opnieuw het gebied ontruimen. De 1e variant is uiteindelijk minder belastend voor omwonenden, daarom kiezen we daarvoor.”

Omwonenden kunnen langer terecht bij de opvanglocatie in Sportcomplex Jachtlust (Jachtlustplein in Twello).

Blijf op de hoogte van het nieuws van de gemeente Deventer en abonneer u op onze wekelijkse nieuwsbrief. Volg ons ook op TwitterFacebooken Instagram.

 

English Deutsch