Burgemeester: ‘Terrassen pas open als het veilig kan’

De terrassen in Deventer gaan pas open als dat veilig kan, in lijn met de landelijke richtlijnen. In het Stentor-artikel zegt de burgemeester Ron König dat hij een voorstander is van het openstellen van de terrassen, op het moment dat dat veilig kan. Hiermee ontstaat het beeld dat de terrassen in Deventer mogelijk eerder open kunnen dan in de rest van Nederland. Dat is niet het geval.

De horeca van Nederland keek afgelopen dinsdag vol spanning naar de persconferentie van het kabinet. Er was in de samenleving veel teleurstelling toen duidelijk werd dat de horeca nog niet open kan. Burgemeester König: “Ik begrijp die teleurstelling, omdat veel ondernemers zich hadden klaargemaakt om de deuren in aangepaste vorm weer te openen, na een eerdere landelijke persconferentie. Veel ondernemers hebben zich voorbereid op de 1,5-metersamenleving.”

Het voorzichtig openen van de scholen is een eerste stap in de verruiming van de maatregelen, die vraagt om een nauwe monitoring van de effecten daarvan. De gemeente acht het van belang om in deze tijd ook een doorkijk te geven naar de volgende stappen.

König: “Ik vind het belangrijk dat er een helder tijdspad komt, met een duidelijk perspectief voor inwoners en ondernemers en ook voor stapsgewijze aanpassing van de maatregelen. Met aandacht voor de druk op de zorg, maar ook met oog voor de economische belangen. Tot die tijd volgt  Deventer de landelijke lijn en blijven we daarover in gesprek met Deventer inwoners en ondernemers.”

 

English Deutsch