Tekstgrootte A A
U kunt de informatie op de pagina groter of kleiner maken. Druk hiervoor de Ctrl-toets samen met de + of - toets in (op Mac is het Cmd met + of -).

Gemeente kapt bomen om veiligheid

Om veiligheidsredenen moet een aantal beuken en berken aan de Boxbergerweg en Wechelerweg worden gekapt. De gemeente heeft hiervoor een kapvergunning verleend.

Vanwege de zorgplicht en het garanderen van veiligheid is het noodzakelijk om 9 bomen te kappen. Het kappen van bomen wordt zoveel mogelijk beperkt tot buiten het broedseizoen, maar uit boomveiligheidscontroles kwam naar voren dat de bomen moeten worden gekapt.

Controle op broedvogels

De bomen worden gekapt met inachtneming van de voorwaarden uit de Wet Natuurbescherming en de gedragscode. We gaan hierbij zorgvuldig te werk en de bomen worden vooraf gecontroleerd op de aanwezigheid van broedvogels en andere fauna. Dan kijken we hoe we de werkzaamheden uit kunnen voeren zonder dat er verstoring plaatsvindt. Het Groenbedrijf voert de kapwerkzaamheden de aankomende weken uit.

Blijf op de hoogte van het nieuws van de gemeente Deventer en abonneer u op onze wekelijkse nieuwsbrief. Volg ons ook op Twitter, Facebook en Instagram.

English Deutsch