Tekstgrootte A A
U kunt de informatie op de pagina groter of kleiner maken. Druk hiervoor de Ctrl-toets samen met de + of - toets in (op Mac is het Cmd met + of -).

Oorlogsslachtoffers herdacht

Bij oorlogsmonumenten in Deventer en in de kernen rondom Deventer, werden maandag 4 mei de oorlogsslachtoffers herdacht. Vanwege de coronamaatregelen gebeurde dat zonder publiek.

Op plekken waar anders een herdenking zou plaatsvinden, werd namens alle burgers een krans gelegd.

Bijdragen uit de verschillende herdenkingen en beelden van monumenten in Deventer en de omliggende dorpen, waren verzameld in een filmopname. De bijdragen van burgemeester Ron Konig, singer songwriter MINKA, stadsdichter Robin Bleeker en de persoonlijke verhalen van veteraan Nick Janicki, scholieren en nabestaande Marjolijn Bastiaans kunt u terugzien:

Ook werd dit jaar de mogelijkheid geboden om vanuit huis een bloem neer te leggen bij 1 van de monumenten. Bewoners, organisaties en verenigingen uit Deventer gaven hier massaal gehoor aan. Bloemisten uit Deventer legden namens hem 1000 gedoneerde bloemen neer.

Blijf op de hoogte van het nieuws van de gemeente Deventer en abonneer u op onze wekelijkse nieuwsbrief. Volg ons ook op TwitterFacebook en Instagram.

English Deutsch