Deventer binnenstad bereidt zich voor op ‘hernieuwd weerzien’

Het kabinet heeft op 6 mei besloten de coronamaatregelen gefaseerd af te bouwen. Dat is goed nieuws voor ondernemers en bezoekers van de binnenstad. Belangrijk besluit is dat de horeca vanaf 1 juni weer open mag. Horecaondernemers en winkeliers in de binnenstad bereiden zich hierop voor, samen met de Stichting Deventer Binnenstadsmanagement.

Dit betekent dat de binnenstad de komende weken klaargemaakt wordt voor de geldende 1,5 meter richtlijn. Ondersteunend daarbij is de campagne van de SDBM : Leuk je weer te zien - zo houden we het leuk’ die vanaf vrijdag in de binnenstad wordt uitgerold. De gemeente denkt samen met SDBM, Koninklijke Horeca Nederland en horecaondernemers na over de mogelijkheden om de terrassen vanaf 1 juni de ruimte te geven.

Kom niet allemaal tegelijk, vermijd drukte

Vanaf vandaag worden bezoekers in de drukste delen van de stad gewezen op gewenste looprichtingen en rechtshouden. Wethouder Carlo Verhaar: “We vragen bezoekers om bij voorkeur te komen op een rustig moment. We zoeken de balans tussen veiligheid en gastvrijheid. Wij geven mensen een warm welkom in de binnenstad, maar wel binnen verstandige en veilige kaders.’

Blijf op de hoogte van het nieuws van de gemeente Deventer en abonneer u op onze wekelijkse nieuwsbrief. Volg ons ook op Twitter, Facebook en Instagram.

 

English Deutsch