Tekstgrootte A A
U kunt de informatie op de pagina groter of kleiner maken. Druk hiervoor de Ctrl-toets samen met de + of - toets in (op Mac is het Cmd met + of -).

Geen trampolines en zwembaden in de openbare ruimte

De zomer komt er weer aan. Hier en daar zien we speeltoestellen in de openbare ruimte verschijnen. De gemeente waarschuwt dat toestellen zoals trampolines en zwembaden niet zijn toegestaan in de openbare ruimte.

Trampolinespringen is niet ongevaarlijk. Jaarlijks moeten zo’n 3000 mensen naar de Eerste Hulp van een ziekenhuis met verwondingen als gevolg van trampolinespringen. Een trampoline plaatsen in uw eigen tuin, mag natuurlijk. Maar niet op de stoep of een veldje in de buurt. Dat geldt ook voor zwembaden en speeltoestellen.

In uw eigen tuin bent u zelf verantwoordelijk voor letsel door bijvoorbeeld een trampoline of zwembad. Maar als er ongelukken mee gebeuren in de openbare ruimte, dan is de gemeente daar aansprakelijk voor. Daarom wil de gemeente dergelijke toestellen niet op openbare grond.

Blijf op de hoogte van het nieuws van de gemeente Deventer en abonneer u op onze wekelijkse nieuwsbrief. Volg ons ook op TwitterFacebook en Instagram.

English Deutsch