Tekstgrootte A A
U kunt de informatie op de pagina groter of kleiner maken. Druk hiervoor de Ctrl-toets samen met de + of - toets in (op Mac is het Cmd met + of -).

Energie opwekken in Deventer

Deventer gaat het komend jaar in gesprek met inwoners en ondernemers over het opwekken van energie met zonneparken, windmolens en het gebruik van duurzame warmte.

Wethouder Carlo Verhaar: “Iedere gemeente moet bijdragen aan het opwekken van duurzame energie. Deventer heeft inmiddels een voorlopig bod gedaan van 212 Gigawatt uur. We denken aan 3 windmolens, 60 hectare zon op dak op bedrijventerrein en 100 hectare zon op land. We willen hierover in gesprek met inwoners en ondernemers: wat willen we, waar en hoe als het gaat om zon, wind en warmte?”

Start na de zomer

In september wordt de mening van de inwoners van de gemeente gepeild. Daarnaast wordt gestart met onder andere participatiegroepen. In de dorpen, de stad en met de bedrijfsterreinen wordt gesproken over hoe we dit als Deventer samenleving gaan aanpakken.

Afronding voorjaar 2021

In het voorjaar van 2021 presenteren we de resultaten van het participatietraject en kan iedereen reageren. De resultaten van dit participatietraject presenteren we aan de gemeenteraad. Die neemt een besluit vóór 1 juli 2021.

Blijf op de hoogte van het nieuws van de gemeente Deventer en abonneer u op onze wekelijkse nieuwsbrief. Volg ons ook op TwitterFacebook en Instagram.

English Deutsch