Tekstgrootte A A
U kunt de informatie op de pagina groter of kleiner maken. Druk hiervoor de Ctrl-toets samen met de + of - toets in (op Mac is het Cmd met + of -).

Wonen in het groen Aan de Dijk

Het college van burgemeester en wethouders heeft het stedenbouwkundig plan Aan de Dijk Rivierenwijk definitief vastgesteld. Wonen in het groen, tussen dijk en wijk langs de Snippelingsdijk, komt hiermee een flinke stap dichterbij.

De afgelopen maand is het concept-stedenbouwkundig plan Aan de Dijk besproken met omwonenden. Een aantal van hen heeft een reactie op de plannen gegeven. De reacties waren over het algemeen positief en hebben niet geleid tot aanpassingen.

Afronding herstructurering

Wethouder Rob de Geest: “Met dit mooie groene plan ronden we de bijzondere herstructurering van de Rivierenwijk af. De wijk is veranderd in een markante wijk met veel nieuwbouw. De 150 huizen die er nu nog bijkomen, leveren een mooie bijdrage aan de Deventer woningmarkt.”

Veelzijdige nieuwbouw

De nieuwbouw Aan de Dijk is veelzijdig. Er komen sociale huurwoningen van Rentree en een appartementsgebouw  met waarschijnlijk huurwoningen. Daarnaast komen er zorgappartementen, koopappartementen, koopwoningen in de middeldure en dure categorie en 2 woonwagenstandplaatsen.

Start bouw begin 2021

De gemeente werkt nu aan een bestemmingsplanwijziging. De ontwikkelende partijen Rentree en Hegeman werken ondertussen hun plannen verder uit. Start bouw van de eerste woningen is waarschijnlijk begin volgend jaar.

Blijf op de hoogte van het nieuws van de gemeente Deventer en abonneer u op onze wekelijkse nieuwsbrief. Volg ons ook op TwitterFacebook en Instagram.

English Deutsch