Uitnodiging: presentatie onderzoek Joods vastgoed

In opdracht van de gemeente Deventer onderzoeken historici van de Radboud Universiteit in Nijmegen de bijna vergeten onteigeningen van Joods vastgoed en het proces van rechtsherstel en de rol van de gemeente daarbij.

Woensdag 20 oktober 2021 is het onderzoeksteam van het Radboud  in Deventer te gast om hun onderzoek naar de rol van de gemeente in de tijd van bezetting en bevrijding toe te lichten. Zij willen bij die bijeenkomst graag in gesprek met nabestaanden en geïnteresseerden. De onderzoekers zijn  benieuwd naar Deventenaren die verhalen of documentatie uit de eigen familie willen delen.

U bent van harte welkom op woensdag 20 oktober, 20:00 uur in het Etty Hillesum Centrum, Roggestraat 3.
Bent u verhinderd of heeft u vragen? Dan kunt u contact opnemen met Maaike van der Meer, telefoon 0570 - 69 33 01.

Blijf op de hoogte van het nieuws van de gemeente Deventer en abonneer u op onze wekelijkse nieuwsbrief. Volg ons ook op TwitterFacebook en Instagram.

English Deutsch