2e spreekuur Geldfit Deventer

Gratis advies over geld en binnen 1 dag hulp? Daarvoor kan iedereen binnenlopen bij Verbindingscentrum De Fontein. Donderdag 9 september heeft Geldfit Deventer hier het 2e spreekuur in Deventer geopend. Dit is hard nodig, omdat veel mensen kampen met geldproblemen of onvoldoende inzicht in hun financiële huishouding. Geldfit biedt een luisterend oor en praktische hulp. 

Naast de woensdagochtend in de bibliotheek Keizerslanden is nu ook iedere donderdagochtend een spreekuur in Verbindingscentrum De Fontein van 10.00 tot 12.15 uur. Wethouder Rob de Geest: “Uniek aan het Geldfit spreekuur is dat de inwoner op 1 plek gratis terecht kan voor alle financiële vragen en nog diezelfde dag geholpen is. Dit kan dankzij de samenwerking tussen verschillende organisaties met elk hun eigen expertise.”

Diverse vragen, ook preventief 

Geldfit is er voor alle inwoners met vragen over geld. “Alles is bespreekbaar. Zo begeleiden we mensen die een brief hebben gekregen dat ze geld moeten terugbetalen aan instanties of bij wie beslag op hun salaris is gelegd”, vertelt Jenneke Nieuwenhuize, coördinator Geldfit Deventer. “We helpen ook bij het invullen van formulieren en geven bespaartips.” Geldfit Deventer kan ook preventief checken of inwoners financieel fit zijn. Dit kan handig zijn bij veranderingen, zoals een verhuizing, een andere baan of bij werkloosheid. Nieuwenhuize: “Deze veranderingen kunnen grote financiële gevolgen hebben. Het is goed dat je dan opnieuw zorgt voor financieel overzicht of een budgetplan.”

In het Geldfit Deventer spreekuur nemen de volgende partijen deel: sociaal raadslieden Stichting De Kern, preventiemedewerkers BAD, vrijwillige budgetcoaches Carinova Vrijwillige Thuisadministratie, taalambassadeur Stichting Lezen en Schrijven. Het Geldfit spreekuur is een initiatief van Moedige Dialoog Salland.

Geldfit spreekuur:

  • woensdag van 10:00 – 12:15 uur in de Bibliotheek Keizerslanden
  • donderdag van 10:00 – 12:15 uur in Verbindingscentrum de Fontein

Aanmelden voor het spreekuur kan via de telefoon, website of per e-mail, maar spontaan inlopen is ook mogelijk. Bij drukte wordt dan een
afspraak gemaakt om de vraag te bespreken. Meer informatie: www.geldfitdeventer.nl.

English Deutsch