Minder drukwerk door ja-sticker

Deventer krijgt naar verwachting per januari nieuwe stickers voor op de brievenbus. Het systeem wordt omgedraaid. Voortaan krijg je geen reclamedrukwerk maar wel de huis-aan-huisbladen in de bus als je geen sticker hebt. Als je wel reclame wilt ontvangen en/of geen huis-aan-huisbladen, kun je dat met een sticker aangeven.

De verwachting is dat hiermee minder ongeadresseerd reclamedrukwerk nodig is en gemaakt wordt. En dat betekent minder milieubelasting.    

Mede om deze verandering in te voeren, is de afvalstoffenverordening aangepast. De nieuwe verordening ligt tot 22 november 2021 ter inzage via Vaststelling Afvalstoffenverordening. Daarna neemt de gemeenteraad een besluit over de verordening en kunnen de nieuwe stickers worden ingevoerd. Nadere informatie volgt als het zover is.

Ontvangt u nu reclamefolders? Als het besluit definitief wordt, krijgt u gratis een Ja-sticker van het reclamebedrijf. Ook kunt u de stickers dan ophalen op onder andere het stadhuis. 

Blijf op de hoogte van het nieuws van de gemeente Deventer en abonneer u op onze wekelijkse nieuwsbrief. Volg ons ook op TwitterFacebook en Instagram.

English Deutsch