Logo gemeente Deventer

Energieneutrale reclamemasten langs de A1

Een aantal jaar geleden heeft de gemeenteraad zoekgebieden aangewezen langs de A1 voor reclamemasten. Inmiddels heeft een partij zich gemeld die de 2 reclamemasten gaat bouwen en exploiteren. Het gaat om 2 energieneutrale reclamemasten bij afslag Deventer en afslag Deventer-Oost.

Deventer bedrijven hebben de wens kenbaar gemaakt om de zichtbaarheid van hun bedrijf vanaf de snelweg te vergroten. Ondernemers zien volop kansen om hun bedrijf en producten in de etalage van de snelweg te tonen. De raad heeft in 2016 besloten dit onder bepaalde voorwaarden mogelijk te maken. In het reclame- en uitstallingenbeleid zijn zoekgebieden langs de A1 aangewezen voor het plaatsen van reclamemasten. 


Gericht op de A1

De masten hebben vaste reclame-uitingen en LED-schermen. Bij de reclamemasten komen zonnepanelen die genoeg elektriciteit opwekken voor de LED-schermen. De schermen worden gericht op de A1 en komen op een maximale hoogte van 40 meter te hangen. De hoogte van de hele reclamemast is maximaal 60 meter. De mast bij de Stadsentree krijgt ook een lager LED-scherm gericht op de Zutphenseweg.


Adverteren

Op de LED-schermen kunnen kleinere ondernemingen en instellingen ook zendtijd inkopen om hun bedrijf of waren te laten zien aan het verkeer op de A1. Adverteren op de schermen is ook betaalbaar voor ondernemers en instellingen met een kleiner budget.


Volgende stap

De reclamemasten worden gebouwd en geëxploiteerd door het bedrijf Greenledwalls. Zij gaan aan de slag met het aanvragen van de vergunning en het doorlopen van de procedures. In deze procedure is ook ruimte voor de omgeving om een zienswijze in te dienen of bezwaar te maken.

Kijk voor meer informatie op www.deventer.nl/reclamemastenA1.

Blijf op de hoogte van het nieuws van de gemeente Deventer en abonneer u op onze wekelijkse nieuwsbrief. Volg ons ook op TwitterFacebook en Instagram.