Logo gemeente Deventer

Huishoudens betalen in 2022 minder afvalstoffenheffing

Huishoudens in de gemeente Deventer betalen in 2022 ruim 26 euro minder afvalstoffenheffing. Het verwerken van PMD (Plastic, Metaal, Drankpakken) valt 1,2 miljoen euro lager uit. Daarnaast heeft afvalverwerkingsbedrijf Circulus Berkel ook lagere lasten. Het college stelt de gemeenteraad voor het voordeel te gebruiken om de lasten voor huishoudens te verlichten.

Wethouder Carlo Verhaar: “In een tijd dat alles duurder lijkt te worden is de verlaging van de afvalstoffenheffing een mooie meevaller. Als gevolg van een nieuwe landelijke rekenmethode voor het verwerken van PMD zijn de lasten voor deze gemeente 1,2 miljoen euro lager. Ook bij ons afvalverwerkingsbedrijf Circulus Berkel hebben we te maken met lagere kosten dan gedacht. ”

 

Afvalstoffenheffing 2022

Het vaste tarief voor de afvalstoffenheffing 2022 bedraagt € 208,22 per huishouden. In 2021 was dat € 234,36 per huishouden. Dat gaat om een verlaging van € 26,28 per huishouden. De variabele tarieven blijven gelijk.

Blijf op de hoogte van het nieuws van de gemeente Deventer en abonneer u op onze wekelijkse nieuwsbrief. Volg ons ook op TwitterFacebook en Instagram.