Logo gemeente Deventer

Ruimte voor woonwensen aan de Wittenstein

De gemeente stimuleert Collectief Particulier Opdrachtgeverschap (CPO). De voormalige schoollocatie Wittenstein is een aangewezen plek waar mensen gezamenlijk zelf een huis kunnen bouwen. Op 10 december 2021 start de inschrijving voor CPO-groepen.

CPO-groepen kunnen zich vanaf nu inschrijven voor de locatie Wittenstein. In de uitvraag staat alle informatie over de kavel, de randvoorwaarden en de inschrijvingsvereisten. Bij de inschrijving wordt een beschrijving van de 1e ideeën voor deze locatie gevraagd. Inschrijven kan tot 31 januari 2022 09.00 uur.

 

Woonwensen waarmaken

Wethouder Wonen Rob de Geest is blij met deze CPO-kavel: “Ik vind het mooi dat we een groep mensen hier de kans bieden om hun woonwensen waar te maken. Het is een ruime locatie in een groene omgeving, met veel mogelijkheden om iets toe te voegen aan de Deventer huizenmarkt.”

 

Groene omgeving en veel voorzieningen 

Wittenstein is een oude schoollocatie in een rustige hoek van de wijk Borgele. Het terrein ligt in een parkachtige omgeving. Het groene karakter en de bestaande bomen blijven behouden. In de directe omgeving van Wittenstein zijn voorzieningen, zoals een supermarkt, een basisschool en sportfaciliteiten. Het prachtige buitengebied van Deventer ligt op steenworp afstand. Dit alles maakt Wittenstein een aantrekkelijke en moderne plek om te wonen.

 

Selectie

Begin 2022 worden alle inschrijvingen getoetst op de inschrijvingsvereisten. Aansluitend neemt het college van B&W een besluit over de selectie van de CPO-groep. Daarna volgt de verdere uitwerking van de plannen.

Vanaf eind december worden tijdelijk 100 vluchtelingen opgevangen in de voormalige school. Deze opvang duurt maximaal een half jaar en heeft geen gevolgen voor de nieuwbouw.

 

Wat is CPO?

Bij CPO zijn de leden zelf projectontwikkelaar. De groep koopt samen de voormalige schoollocatie Wittenstein om deze te ontwikkelen en te bebouwen. Tijdens het gehele ontwerp- en bouwtraject nemen zij de beslissingen. De CPO-groep kiest een architect, een aannemer en de groep werkt direct samen met alle professionele partijen in het bouwproces. Hierdoor is het mogelijk om binnen budget goede woningen te realiseren die aan alle individuele wensen voldoen.

 

Meer informatie

Meer informatie over deze CPO-locatie staat op www.deventerverkoopt.nl.

Blijf op de hoogte van het nieuws van de gemeente Deventer en abonneer u op onze wekelijkse nieuwsbrief. Volg ons ook op TwitterFacebook en Instagram.