Herdenking Scheg-drama

Vrijdag 12 februari was het 25 jaar geleden dat een personeelsuitje van De Scheg eindigde in een vreselijk drama. De slachtoffers werden herdacht door de nabestaanden, maar ook door de gemeenschap van Deventer. Daarbij hing de Deventer vlag aan het stadhuis halfstok.

Bij het ongeval op maandag 12 februari 1996 kwamen waren veel slachtoffers en gewonden te betreuren. Het drama deed zich voor na een dagje wintersporten in Winterberg door medewerkers van De Scheg en hun partners of vrienden. De touringcar slipte tijdens zware sneeuwval op een steile bergweg en stortte naar beneden. Zeven inwoners van Deventer kwamen om het leven, 42 anderen raakten gewond.

Burgemeester Ron König en wethouder Rob de Geest legden in De Scheg een bloemstuk namens het gemeentebestuur. De nabestaanden kregen van het gemeentebestuur een brief mee.

Blijf op de hoogte van het nieuws van de gemeente Deventer en abonneer u op onze wekelijkse nieuwsbrief. Volg ons ook op TwitterFacebook en Instagram.

English Deutsch