Deventer Dichter blijft extra jaar

In 2019 heeft de gemeente Deventer haar achtste stadsdichter geïnstalleerd: Robin Bleeker. De Deventer Dichter wordt voor twee jaar aangesteld om mooie, kritische, aansprekende gedichten te schrijven over gebeurtenissen in Deventer en omstreken. Door de omstandigheden is Robin Bleeker gevraagd een extra jaar te blijven.

Wethouder Carlo Verhaar: “We hebben nu een jaar te maken met de vervelende gevolgen van corona voor de culturele sector. Ook de Deventer Dichter heeft zijn rol het afgelopen jaar minder goed kunnen pakken door de omstandigheden. Ik ben blij dat hij nog een jaar blijft en ik hoop dat hij volgend jaar in betere tijden het stokje over kan dragen.”

Corona

Het jaar 2020 stond in het teken van de pandemie, waardoor veel activiteiten en gebeurtenissen niet plaats vonden. Ook verwachten we dat in de eerste helft van 2021 weinig tot geen activiteiten plaats kunnen vinden. Hierdoor is het niet goed mogelijk om de Deventer Dichter zijn werk goed te laten doen. In overleg met Robin Bleeker is besloten dat zijn periode met een jaar wordt verlengd.

Vervolg

Begin 2022 gaat Deventer op zoek naar een nieuwe Deventer Dichter om in de zomer van 2022 het stokje van Robin Bleeker over te nemen. Kijk voor meer informatie over de Deventer Dichter op de website www.deventerdichter.nl of volg de Deventer Dichter op facebook.

 

English Deutsch