Ontwerp-wijzigingsplan Brinkgarage ter inzage

De Brinkgarage is gebouwd als tijdelijke garage. Inmiddels is besloten om de garage te behouden. Daarvoor is een ontwerp-wijzigingsplan opgesteld dat vanaf 18 maart 2021 ter inzage ligt en waarop iedereen een zienswijzen kan indienen.

De bouw van de Brinkgarage is in 2005 met een tijdelijke vergunning mogelijk gemaakt. Die vergunning is tussentijds verlengd. Omdat er een grote behoefte is aan parkeerplekken in de binnenstad, wordt de garage nu definitief. Daarvoor is het nodig om het bestemmingsplan te wijzigen.

Zienswijzen

Vanaf 18 maart 2021 ligt het plan voor een periode van 6 weken ter inzage. Het wijzigingsplan wordt gepubliceerd op ww.deventer.nl/bestemmingsplanprocedure en op www.ruimtelijkeplannen.nl.

Opknappen

Als het bestemmingsplan is aangepast, wordt de garage opgeknapt. Daarvoor ligt al een plan klaar. Dit plan kun je bekijken op sluiskwartier.deventer.nl/brinkgarage.

Sluiskwartier

Het wijzigingsplan gaat over de garage zelf en niet over de toegangsweg ernaartoe. Die wordt meegenomen in de plannen voor het Sluiskwartier. De uitvoering van deze plannen gaat van start. Daarom start de gemeente deze week met een nieuwsbrief (pdf, 1,2 MB) in de buurt zodat iedereen op de hoogte is en blijft van de vorderingen. Bekijk de plannen voor het Sluiskwartier op sluiskwartier.deventer.nl.

Blijf op de hoogte van het nieuws van de gemeente Deventer en abonneer u op onze wekelijkse nieuwsbrief. Volg ons ook op TwitterFacebook en Instagram.

English Deutsch