Bijschrijving Deventer verzetsheld Gerrit van Brakel

Op 30 april 2021 wordt er met nabestaanden van verzetsheld Gerrit van Brakel stil gestaan bij zijn bijschrijving op het Deventer Verzetsmonument op de kop van de Verzetslaan/Handelskade.

Gerrit van Brakel is een ‘vergeten’ Deventer verzetsheld die zijn daden met zijn leven heeft moeten bekopen. Opdat niet vergeten wordt welke belangrijke rol verzetshelden hebben gespeeld in de Tweede Wereld Oorlog en in het bijzonder G. van Brakel voor Deventer is hij alsnog bijgeschreven op het Verzetsmonument in Deventer. Zijn naam stond al vermeld op de Erelijst van Gevallenen 1940 – 1945 en sinds 2020 op het Provinciaals Verzetsmonument in Markelo.

Blijf op de hoogte van het nieuws van de gemeente Deventer en abonneer u op onze wekelijkse nieuwsbrief. Volg ons ook op TwitterFacebook en Instagram.

English Deutsch