Herdenking oorlogsslachtoffers op 4 mei

Op 4 mei herdachten we de oorlogsslachtoffers. Bekijk de film met bijdragen uit de verschillende herdenkingen en beelden van monumenten in Deventer en de omliggende dorpen.

Herdenken in Deventer

Jaarlijks wordt op meerdere plekken in Deventer stil gestaan bij de prijs en waarde van vrijheid. Voor het tweede jaar op rij herdenken we in aangepaste vorm. Vrijheid is het herdenken waard, misschien voelen we de waarde ervan wel meer dan ooit. Daarom blijven we op 4 mei de oorlogsslachtoffers herdenken.

Uitzending Deventer herdenkt

Bijdragen uit de verschillende herdenkingen en beelden van monumenten in Deventer en de omliggende dorpen zijn verzameld in een filmopname. Kijk en luister mee naar een gesprek van onze burgemeester met een jongere, naar muziek, onze stadsdichter Robin Bleeker, muziek van Johanneke ter Steege en de persoonlijke verhalen van nabestaanden.

Bekijk de film op YouTube (28 minuten):

Naar een YouTube filmpje

Uw bloem laten leggen

Tot en met 1 mei kunt u vanaf huis een bloem neer laten leggen bij één van de monumenten van uw keuze in Deventer of dorpen. Het leggen van een bloem kost 1 euro. Hiermee ondersteunt u meteen de bloemisten in Deventer. Op de website www.4meideventer.nl vindt u meer informatie hierover.

Kranslegging en erewacht

Bij de monumenten waar anders een herdenking zou plaatsvinden, legt de gemeente een krans namens alle burgers. Ook worden er rond 20.00 uur erewachten opgesteld. U wordt nadrukkelijk gevraagd om de monumenten op 4 mei niet te bezoeken.

Vlag

Een belangrijk symbool tijdens de herdenking op 4 mei en het vieren van vrijheid op 5 mei is de vlag. Daarom willen we u vragen om op 4 mei de vlag thuis de hele dag halfstok te hangen ter nagedachtenis aan de oorlogsslachtoffers. Op 5 mei kunt u deze vlag uitsteken om de vrijheid uit te dragen als eerbetoon aan hen die ons 76 jaar geleden hebben bevrijd.

Kijk voor meer informatie op www.4meideventer.nl.

Blijf op de hoogte van het nieuws van de gemeente Deventer en abonneer u op onze wekelijkse nieuwsbrief. Volg ons ook op TwitterFacebook en Instagram.

 

English Deutsch