Voorjaarsnota in teken herstel na corona

Nederland komt uit de coronacrisis en veel is nog onzeker over het herstel. Deventer is financieel solide en kan de komende jaren investeren in uiteenlopende zaken om de stad, de dorpen en het platteland te versterken.

Wethouder Liesbeth Grijsen: “Als college zien we een veerkrachtige gemeenschap die staat te trappelen om met lef en liefde veel zaken aan te pakken. We stellen de gemeenteraad voor de komende 2 jaar, incidenteel te investeren in afwachting van meer structurele zekerheid over de financiën vanuit het Rijk.”

Breed palet

Het college stelt een breed pakket van investeringen voor. Investeringen in de woningbouwopgave en Deventer studentenstad, in de energietransitie en klimaatadaptatie, in het versterken van de samenleving door buurtmakers en extra activiteiten in de wijken, in de veiligheid door bijvoorbeeld de aanpak van de Beestenmarkt. Ook stelt het college voor een reservering te maken voor het multifunctioneel centrum De Nieuwe Keizer in kenniscampus De Kien.

Sluitende begroting

Deventer is financieel solide met een sluitende begroting en voldoende weerstandsvermogen. Er is zeer beperkt ruimte voor structureel nieuw beleid, maar wel incidenteel een bedrag van ruim 9 miljoen euro beschikbaar. Dit wordt ingezet op diverse projecten voor de komende 2 jaar. Download de Voorjaarsnota 2021 (pdf, 1,6 MB)

Gemeenteraad

De gemeenteraad zal naar verwachting op 23 en 30 juni de Voorjaarsnota 2021 bespreken.

Blijf op de hoogte van het nieuws van de gemeente Deventer en abonneer u op onze wekelijkse nieuwsbrief. Volg ons ook op Twitter, Facebook en Instagram.

English Deutsch