N.V. Deventer Schouwburg bestaat 150 + 1 jaar

N.V. Deventer Schouwburg wordt ingeschreven in het Gulden Boek van de gemeente Deventer. Hiermee wordt uiting gegeven aan de bijzondere betekenis van 150 jaar N.V. Deventer Schouwburg.

28 mei 2020 bestond de Deventer Schouwburg 150 jaar. De inschrijving in het Gulden Boek kon op dat moment niet doorgaan door de toen geldende maatregelen tegen het coronavirus. Nu, 1 jaar na dato kan dit wel.

De schouwburg presenteert en bevordert podiumkunsten in al haar verschijningsvormen en biedt hiermee schoonheid, emotie, vermaak en verdieping aan een groot en breed publiek uit Deventer (en daarbuiten). De bezoeker ontmoet stadsgenoten, beleeft samen bijzondere momenten en wordt in de schouwburg ontvangen door gastvrije en betrokken medewerkers. De programmering, dienstverlening en het gebouw zijn onderscheidend, liefst duurzaam en van hoge kwaliteit.

Theater maakt de N.V. Deventer Schouwburg niet alleen. Samen met de inwoners van de gemeente Deventer maakt zij culturele dromen waar. Zij biedt ook plek voor actuele dialoog tussen generaties van alle gezindtes om relevante maatschappelijke thema's uit te diepen en om bij te dragen aan een duurzame wereld waar kunst kleur aan geeft.

Blijf op de hoogte van het nieuws van de gemeente Deventer en abonneer u op onze wekelijkse nieuwsbrief. Volg ons ook op TwitterFacebook en Instagram.

English Deutsch