Waardering voor regionale aanpak criminaliteit buitengebied

Met de aanpak ‘Veilig Buitengebied’ werken gemeenten en organisaties in Deventer, Olst-Wijhe en Raalte integraal samen aan de veiligheid en leefbaarheid in het buitengebied. KIWA certificering waardeert deze samenwerking met het certificaat voor de aanpak Veilig Buitengebied.

De veiligheid van het buitengebied in Nederland staat onder druk door toename van criminele activiteiten. Er is sprake van diefstal van diesel, koperen spuitkoppen en kostbare landbouwmachines. Ook zien we steeds vaker hennepkwekerijen en xtc-labs. Soms met (gedwongen) medewerking van de eigenaar. De buitengebieden zijn ook in trek voor het dumpen van chemisch afval en drugsafval.

Samen criminaliteit buitengebied aanpakken

Met het project Veilig Buitengebied maken publieke en private partijen afspraken over de aanpak van criminaliteit: de gemeenten Deventer, Olst-Wijhe en Raalte, plaatselijke belangen, bedrijven, politie, brandweer, LTO, Omgevingsdienst, provincie, waterschap, natuur- en landschapsorganisaties en de erfcoaches.

Mensen weerbaar maken

Het afgelopen jaar is de samenwerking opgezet, is de probleemanalyse uitgevoerd en zijn initiatieven ontplooid om inwoners in het buitengebied weerbaar te maken. Naast voorlichting over veiligheid en criminaliteit, wordt nadrukkelijk gekeken naar het economisch perspectief en naar vitaliteit. een succesvolle aanpak die volgens KIWA het Keurmerk Veilig Buitengebied verdient.

Blijf op de hoogte van het nieuws van de gemeente Deventer en abonneer u op onze wekelijkse nieuwsbrief. Volg ons ook op TwitterFacebook en Instagram.

English Deutsch