Helden gezocht voor Jeugdlintje

De gemeente is op zoek naar jonge helden! Ken jij iemand die iets bijzonders voor een ander heeft gedaan? Of ken je een held die iets bijzonders deed voor de stad? Dat kan van alles zijn: van zwerfafval opruimen in de wijk tot het organiseren van een actie voor het goede doel. Is jouw held niet ouder dan 18? Meld hem of haar vandaag nog aan voor een Jeugdlintje.

Aanmelden voor een Jeugdlintje is simpel

  • Ga naar deventer.nl/jeugdlintje en vul het formulier in;
  • Alle jongeren tot en met 18 jaar oud kunnen aangemeld worden;
  • Aanmelden kan tot en met 29 oktober 2021.

Burgemeester en juryvoorzitter Ron König: “Als Deventer samenleving hebben we de jeugd hard nodig. Met de jeugdlintjes willen we jongeren stimuleren om iets te betekenen voor anderen en voor hun eigen omgeving! Het is trouwens ook mogelijk een groep jonge helden tegelijk aan te melden. Bijvoorbeeld als zij samen iets bijzonders hebben gedaan of gepresteerd.”

Jury

Burgemeester Ron Kӧnig zit samen met 4 andere Deventenaren in de onafhankelijke jury. De jury bestaat uit mensen die dagelijks werken met jongeren. De jury maakt een keuze uit de inzendingen. De jonge Deventenaren worden op de Internationale Dag van de rechten van het kind op 20 november, officieel en feestelijk ontvangen op het stadhuis en gehuldigd.

Blijf op de hoogte van het nieuws van de gemeente Deventer en abonneer u op onze wekelijkse nieuwsbrief. Volg ons ook op TwitterFacebook en Instagram.

English Deutsch