De boer op voor dorpsinitiatief

Veel inwoners van de dorpen in de gemeente Deventer zetten zich in voor hun gemeenschap en voor de toekomst van hun dorp. Deventer ondersteunt deze gemeenschapszin en gaat actief de boer op om initiatiefnemers te spreken en na te gaan welke ondersteuning de gemeente kan bieden.

Wethouder Liesbeth Grijsen: “We denken graag mee, helpen initiatieven graag op weg en hebben meerdere regelingen waar bewoners, verenigingen en stichtingen een beroep op kunnen doen. Ik hoop veel mensen te spreken tijdens de bijeenkomsten die we in de dorpen organiseren.”

De boer op

Heeft u als bewoner of organisatie ideeën of plannen die bijdragen aan de gemeenschap of toekomst van je dorp? En bent u benieuwd hoe we u als gemeente hierbij kunnen ondersteunen? Kom dan naar één van de vier inloopbijeenkomsten. Iedereen met vragen, ideeën en voorstellen is welkom. Ongeacht uit welk dorp u komt. De bijeenkomsten vinden plaats op de volgende momenten:

  • Dinsdag 5 oktober bij Kulturhus De Spil in Lettele;
  • Donderdag 7 oktober bij Hof van Salland in Diepenveen;
  • Donderdag 14 oktober bij De Lindeboom in Schalkhaar;
  • Dinsdag 19 oktober bij Cultuurhuus Braakhekke in Bathmen.

U kunt op bovengenoemde momenten binnenlopen tussen 19.00 uur een 20.30u. Vergeet voor de bijeenkomst in Schalkhaar uw coronatoegangsbewijs niet

Regeling Vitaal Platteland

Per 27 september 2021 start de regeling Vitaal Platteland. Projecten die duurzaam bijdragen aan de sociale kwaliteit en leefbaarheid van de dorpen en het buitengebied komen mogelijk in aanmerking. Meer informatie hierover is te vinden op www.deventer.nl/plattelandsbeleid.

Wijkbudget

Daarnaast is er voor iedere wijk en het Deventer buitengebied een wijkbudget voor initiatieven van bewoners. Het Dorpenplatform van WijDeventer beheert het wijkbudget en kent de subsidiebijdragen toe. Voor 2021 is er nog voldoende ruimte voor het aanvragen van budget voor activiteiten.

Blijf op de hoogte van het nieuws van de gemeente Deventer en abonneer u op onze wekelijkse nieuwsbrief. Volg ons ook op TwitterFacebook en Instagram.

English Deutsch