De Steenuil trapt E-waste race 2021 af met wethouder Carlo Verhaar

Op maandagmiddag 6 september kreeg groep 8 van Basisschool de Steenuil hoog bezoek. Wethouder Carlo Verhaar gaf de aftrap voor de E-waste Race, waar 5 scholen uit Deventer en 5 scholen uit Epe aan meedoen. Het doel is om tussen 13 september en 7 oktober 2021 zoveel mogelijk oude, kapotte (kleine) elektronische apparaten in te zamelen. Al die spullen worden dan op een duurzame manier gerecycled en geschikt gemaakt voor hergebruik.

De deelnemende scholen beginnen maandag 13 september 2021 met het inzamelen van de elektrische apparaten. Op elke school staan containers waar de spullen in kunnen. Circulus-Berkel zorgt ervoor dat de containers geleegd worden en de materialen op de juiste manier worden afgevoerd. Iedereen die in de buurt van één van de scholen woont kan op de website apparaten aanmelden. Leerlingen komen ze dan – coronaproof – aan huis ophalen. Per apparaat (kabels tellen ook mee), krijgt de school punten. Op donderdagochtend 7 oktober 2021 om 10:00 uur sluit de wedstrijd. De school die gewonnen heeft, mag dan een hele dag naar Nemo in Amsterdam. Welke school dat is wordt 7 oktober bekend gemaakt.

E-waste

Projectleider Louke Kreemers (E-waste Race Deventer) legt de klas uit wat elektronische apparaten precies zijn. Waarom is een laptop elektronisch en een doos inktcartridges niet? ‘Onze grondstoffen raken op’, aldus Louke. ‘En dan kunnen we geen nieuwe apparaten meer maken. Dan zijn er straks geen telefoons en televisies meer. Maar als we onze oude apparaten inleveren en de spullen die erin zitten hergebruiken kunnen we wel nieuwe maken. Daarom is het zo belangrijk dat we die spullen inleveren!’

Meer informatie

De scholen die in Deventer meedoen zijn: : IBS De Zonnewijzer, IBS De Steenuil, OBS De Flint, Kindcentrum Rivierenwijk, Kindcentrum Het Palet. De E-waste Race Deventer is een initiatief van Circulus Berkel en Weee Nederland. Voor meer informatie kijk op www.ewasterace.nl.

Blijf op de hoogte van het nieuws van de gemeente Deventer en abonneer u op onze wekelijkse nieuwsbrief. Volg ons ook op TwitterFacebook en Instagram.

English Deutsch