Logo gemeente Deventer

Stadspenning voor Eric Giesbers

Eric Giesbers krijgt de Deventer Stadspenningen vanwege zijn inzet en betrokkenheid als voorzitter van Stichting Industrieel Erfgoed Deventer (SIED).

Meneer Giesbers was 2 decennialang één van de belangrijkste gezichten van de SIED. Van 1999 tot 2011 in de rol van penningmeester en vanaf 2011 tot 2021 als voorzitter. In deze periode wist hij, samen met enthousiaste collega’s bij het SIED, aandacht voor Industrieel Erfgoed breed op de agenda te krijgen en droeg daarmee ook sterk bij aan de waardering voor deze voorheen vaak wat vergeten groep.

Dit uitgangspunt vertaalde zich ook in de houding die meneer Giesbers aannam en de rol die het SIED speelde en speelt in allerlei ontwikkelingstrajecten. Het vertrekpunt is altijd het enthousiasmeren van een ontwikkelaar of eigenaar zodat de ontwikkelaar zelf ook de kansen van behoud van Industrieel Erfgoed gaat zien.

De constructieve en proactieve benadering door de SIED van de gemeentelijke plannen in de stad is mede aan meneer Giesbers te danken. Hij versterkte de samenwerking met het Museum De Waag, maar later ook met Deventer Verhaal. Hij initieerde en stimuleerde de samenwerking met erfgoedorganisaties als de Stichting Oud Deventer en de Bond Heemschut. Theatergezelschappen, die een interessante locatie zochten, konden altijd bij de SIED aankloppen.

Meneer Giesbers bouwde ook het Cultureel Netwerk Deventer op en was gedurende het bestaan daarvan de voorzitter.

De penning is uitgereikt op vrijdagmiddag 7 oktober door locoburgemeester Ilse Duursma.

 

Blijf op de hoogte van het nieuws van de gemeente Deventer en abonneer u op onze wekelijkse nieuwsbrief. Volg ons ook op TwitterFacebook en Instagram.