Logo gemeente Deventer

Pop-up store ‘Route Deventer’ geopend

Donderdag 17 november 2022 heeft locoburgemeester Marcel Elferink de pop-up store ‘Route Deventer’ geopend aan de Korte Bisschopsstraat 8. Hier kunnen leerlingen van basisscholen uit Deventer een verkeersquiz spelen. Doordat verkeersregels en -kennis in spelvorm aan bod komen, leren kinderen hoe zij bewust aan het verkeer kunnen deelnemen. De winkel is open tot en met 24 december 2022.

 

Verkeersquiz

Van maandag tot en met vrijdag kunnen schoolklassen van Deventer basisscholen de verkeersquiz spelen. De verkeersquiz wordt interactief aangeboden op elektronische zuilen en bestaat uit vragen over verkeerssituaties in Deventer. De leerlingen leren door de quiz alles over de dode hoek, zelf beslissingen nemen, inzicht in eigen handelen, fietsverlichting en de voorrangsregels. In het weekend kan ook winkelend publiek de quiz spelen.

 

Uitnodiging

Groep 7 van 40 basisscholen in Deventer hebben een uitnodiging ontvangen om deel te nemen aan dit unieke en educatieve project. 

 

Route Deventer

Route Deventer is een initiatief van gemeente Deventer in samenwerking met Tref-ik. Het is een onderdeel van het programma Verkeerseducatie dat de gemeente Deventer ontwikkelt. Het programma is erop gericht om de kennis van verkeersregels van alle inwoners van Deventer te vergroten. 

 

Blijf op de hoogte van het nieuws van de gemeente Deventer en abonneer u op onze wekelijkse nieuwsbrief. Volg ons ook op TwitterFacebook en Instagram.