Logo gemeente Deventer

Verfraai je straat met een boomtuintje

Een boomtuintje is een klein tuintje aan de voet van de boom in de bestrating. De gemeente en het Deventer Groenbedrijf dagen u uit zelf een boomtuintje aan te leggen in uw straat. Zij stellen hiervoor gratis een planten- en bollenpakket en een zak potgrond beschikbaar.

Uw straat ziet er met zo’n tuintje fleurig en levendig uit, vlinders, vogels en bijen zoeken er voedsel en onkruid krijgt minder kans. U beplant en onderhoudt het boomtuintje zelf. De gemeente kan u praktische tips geven hoe u het tuintje inricht.

 

Boomtuintje aanleggen?

Wilt u een boomtuintje in uw straat aanleggen? Kijk op boomtuintje aanleggen. Onderhoudt u al een bestaand boomtuintje? Dan kunt u zich ook aanmelden via deze link. Wij reserveren ook een planten- en bollenpakket voor u. 


Blijf op de hoogte van het nieuws van de gemeente Deventer en abonneer u op onze wekelijkse nieuwsbrief. Volg ons ook op TwitterFacebook en Instagram.