Logo gemeente Deventer

Opening Ondersteuningsloket Energie

Op donderdag 1 december 2022 heeft wethouder Rob de Geest (Werk en Inkomen) het Ondersteuningsloket Energie geopend. Het loket in het Stadhuis van Deventer is speciaal bedoeld voor inwoners die door hoge energiekosten in financiƫle problemen zijn gekomen of dreigen te komen.

De energieprijzen zijn hard gestegen. De gemeente Deventer biedt hulp aan inwoners die daardoor in de problemen komen. Bij dit speciale Ondersteuningsloket Energie kunnen inwoners op afspraak terecht voor persoonlijk advies. Inwoners krijgen er informatie over bijvoorbeeld een financiële bijdrage, maar ook over maatregelen om hun woning te isoleren, om energierekeningen in de toekomst enigszins te drukken. 
 
Het Ondersteuningsloket Energie is ook bedacht om mensen persoonlijk en op maat te adviseren. “We zien dat veel mensen die met geldzorgen zitten, het moeilijk vinden om hulp te vragen”, licht wethouder Rob de Geest toe. “We kunnen allemaal zelf ook helpen; als je iemand in Deventer kent die in de problemen zit door hoge energiekosten, zet die persoon dan op het spoor van dit loket. Medewerkers van de gemeente zullen er alles aan doen om samen te zoeken naar oplossingen.” 
 
Het Ondersteuningsloket Energie is te vinden in het Stadhuis, Grote Kerkhof 1 te Deventer. Inwoners kunnen een afspraak maken via het algemene telefoonnummer van de gemeente: 14 0570 of via energie@deventer.nl.
 
Meer informatie is ook te vinden op de site: www.deventer.nl/ondersteuningsloketenergie.

 

Blijf op de hoogte van het nieuws van de gemeente Deventer en abonneer u op onze wekelijkse nieuwsbrief. Volg ons ook op TwitterFacebook en Instagram.