Logo gemeente Deventer

Verbouwing Brinkgarage gaat van start

De Brinkgarage onder de Wilhelminabrug krijgt dit jaar een grote opknapbeurt. Dit is nodig omdat de parkeergarage definitief blijft staan. De aannemer is gestart met de werkzaamheden.

Er wordt groot onderhoud uitgevoerd en het uiterlijk van de garage verandert, van binnen en van buiten.

Het is tijdens deze verbouwing niet mogelijk te parkeren in de Brinkgarage. Van 12 tot en met 23 september 2022 kunnen ook abonnementhouders hier niet terecht. Naar verwachting is de verbouwing klaar in november 2022.
 

 
Ontwerp 

De Brinkgarage wordt veiliger en gebruiksvriendelijker. In het nieuwe ontwerp is ook aandacht voor beleving; met moderne verlichting, aantrekkelijke entrees en meer groen. De voetgangersentree aan de kant van de Zandpoort en de auto-entree aan de zijde van het Sluiskwartier worden vernieuwd. Aan de zijde van het Sluiskwartier komt ook een uitgang voor voetgangers.  

 

Hinder 

De verbouwing kan hinder veroorzaken doordat de auto-entree wordt aangepast en de voetgangersentree tijdelijk wordt verplaatst. Ook de betaalautomaat en de laadpalen worden tijdelijk verplaatst. Dit wordt met borden aangegeven. Ook wordt de lift vervangen. Die is tijdelijk buiten gebruik. 

 

Abonnementhouders 

Voor abonnementhouders blijft voldoende parkeerruimte beschikbaar. Met uitzondering van 12 tot en met 23 september 2022. Dan kunnen ook abonnementhouders niet terecht in de Brinkgarage.

Andere bezoekers kunnen tijdens de verbouwing niet parkeren in de Brinkgarage. Zij worden via de P-ring naar een andere parkeergarage verwezen. 

 

Meer informatie 

Kijk voor meer informatie en het ontwerp van de Brinkgarage op de website sluiskwartier.deventer.nl/brinkgarage.

 

Blijf op de hoogte van het nieuws van de gemeente Deventer en abonneer u op onze wekelijkse nieuwsbrief. Volg ons ook op TwitterFacebook en Instagram.