Logo gemeente Deventer

Willem Waanders Werkdag 2022

In het Worpplantsoen was het weer levendig. Deze keer zorgde het plantsoen niet voor de inwoners van Deventer, maar vrijwilligers zorgden voor het plantsoen tijdens de Willem Waanders Werkdag.

Maar liefst 55 enthousiaste volwassenen en kinderen hielpen op zaterdag 23 april 2022 mee met de muziekkoepel schoonmaken, het parkmeubilair soppen, zwerfafval rapen en onkruid weghalen. 

Daarnaast werd er gewerkt aan het schoonmaken van de parkeerplaatsen tussen de rotonde en het pontje. Ook wethouder Thomas Walder stak zijn handen uit de mouwen en hielp mee. Iedereen werkte hard en zo is het gelukt bijna alle klussen te klaren.

 

Positieve reacties

Het park ligt er weer prachtig bij en ook de straat naar het pontje is straks weer een representatieve toegangsweg naar de mooie binnenstad. Het resultaat leverde veel positieve reacties op uit de buurt. 

 

Aanvullend onderhoud

De werkzaamheden zijn aanvullend op het reguliere onderhoud van het park. Dit wordt betaald met geld dat Worpbewoner Willem Waanders daarvoor nagelaten heeft.  

 

Komende jaren samenwerken

Aan het eind van de werkdag spraken de voorzitter van Stichting WIJD en de wethouder nog eens hun intentie uit om de komende jaren meer samen te werken. Met het doel zoveel mogelijk bewoners en belanghebbenden op de Westelijke IJsseloever mee te laten denken en doen. 

Tot slot was er pizza voor iedereen. Het einde van weer een geslaagde werkdag.

 

Organisatie werkdag

Stichting Westelijke IJsseloever Deventer (WIJD) organiseerde de werkdag en had de werklijst opgesteld. Stichting Muziekkoepel zorgde voor eten en drinken, hotel Pillows kwam met koffie, de Deventer Schoon Familie leverde de schoffels en bezems, Circulus-Berkel zorgde voor een onmisbare veegwagen en de zon zorgde voor de rest.

 

Ook meedoen

Stichting WIJD en de gemeente nodigen iedereen uit die mee wil doen met WIJD om zich op te geven via de contactgegevens op www.stichtingwijd.nl.

Foto 1: Wil Kanis, Foto 2: Renate Sluiseman.

 

Blijf op de hoogte van het nieuws van de gemeente Deventer en abonneer u op onze wekelijkse nieuwsbrief. Volg ons ook op TwitterFacebook en Instagram.