Logo gemeente Deventer

Postume uitreiking Mobilisatie-Oorlogskruis aan de heer A.J. Flipse

De heer A.J.C. Flipse ontvangt de postume Mobilisatie-Oorlogskruis aan zijn vader, de heer A.J. Flipse.

Mobilisatie-Oorlogskruis kan - onder bepaalde voorwaarden - thans nog worden toegekend aan oud-militairen, destijds in diens van het Koninkrijk der Nederlanden, die behoord hebben tot de Koninklijke Marine, de Koninklijke landmacht, het voormalig Koninklijk Nederlands-Indisch Leger en de Troepen in de Nederlandse Antillen en Aruba, alsmede in het voormalig Koninkrijksdeel Suriname, die in werkelijke dienst zijn geweest in de periode 6 april 1939 tot 3 september 1945.

Het Mobilisatie-Oorlogskruis kan postuum worden toegekend

De heer A.J. Flipse, geboren 20 december 1916 in Amsterdam, voldoet aan het diensttijdcriterium, omdat in het tijdvak na 6 april 1939 en voor 20 mei 1940 ten minste zes maanden in werkelijke dienst is geweest.

Het Mobilisatie-Oorlogskruis wordt postuum uitgereikt aan de nabestaande van de heer A.J. Flipse, zijn zoon A.J.C. Flipse neemt de Kruis in ontvangst tijdens tijdens de voorontvangst voor de Deventer Veteranen die de Taptoe op zaterdag 30 april om 18.30 uur bij het Gemeenschapshuis De Kuip aan de Bloemendalsweg 2 in Colmschate gaan bijwonen.

Het Mobilisatie-Oorlogskruis wordt uitgereikt door burgemeester Ron König.

 

Blijf op de hoogte van het nieuws van de gemeente Deventer en abonneer u op onze wekelijkse nieuwsbrief. Volg ons ook op TwitterFacebook en Instagram.