Logo gemeente Deventer

Opening Grote Kerkhof tijdens Festival Uitgegraven

Festival Uitgegraven

Festival Uitgegraven

De werkzaamheden op het Grote Kerkhof zijn afgerond. Het plein is klaar om Deventenaren te ontvangen. Het Festival Uitgegraven op zaterdag 28 mei, is het 1e grote evenement op het Grote Kerkhof.

Tijdens het festival is ook de officiële opening van het Grote Kerkhof door wethouder Carlo Verhaar.

Wethouder Carlo Verhaar: “Het is zover! Het Grote Kerkhof is klaar. Na voorbereiding waarbij we veel hebben samengewerkt met ondernemers en bewoners, is het eerste Lebuinusplein klaar. Ik wandel met trots over het plein en ik geniet enorm van de fijne sfeer”. 

 

Grandeur en gemoedelijk 

Het plein is prachtig geworden. De bestrating, de bomen, de zomerterrassen in padvast, het werkt allemaal mee aan een Grote Kerkhof dat grandeur en gemoedelijkheid uitstraalt. Een plein waar jong en oud kan spelen en mijmeren bij het waterelement of genieten van een lekker hapje en drankje op 1 van de terrassen. Er kunnen mooie evenementen en activiteiten op het plein georganiseerd worden. 

 

Festival Uitgegraven

En activiteiten worden georganiseerd. Op zaterdag 28 mei is het eerste en grote openingsfestival Uitgegraven dat we samen met Stichting Levendig Lebuinus organiseren. Het thema is gericht op de overgang van vroeger naar nu: ‘Van wat was naar wat is’. Deze zaterdag is een feestelijke opening van alles wat nieuw te ontdekken is op het plein. De fontein, de bomen, de verlichting en zelfs de bestrating.

 

Programma festival Uitgegraven

Stichting Levendig Lebuinus heeft een mooi programma samengesteld. Vanaf 14.00 tot 23.00 uur is er muziek, straattheater, dans en dichtkunst verdeeld over twee podia en het plein. Bij iedere activiteit wordt aandacht geschonken aan de bijzondere elementen op het Grote Kerkhof. Van een dans-act op het waterelement tot dichtkunst rondom de bomen en het groen. Natuurlijk is in het programma ook ruimte voor de opening door wethouder Carlo Verhaar. 

 

Werkzaamheden Stromarkt

Na het Grote Kerkhof zijn de Lebuinuspleinen nog niet klaar. Er wordt momenteel volop gewerkt aan de herinrichting van de Stromarkt. De werkzaamheden voorlopen voorspoedig. Naar verwachting zijn de werkzaamheden in het najaar klaar. 

 

Meer informatie

Over de ontwikkelingen van de Lebuinuspleinen leest u meer op www.deventer.nl/lebuinuspleinen.

 

Blijf op de hoogte van het nieuws van de gemeente Deventer en abonneer u op onze wekelijkse nieuwsbrief. Volg ons ook op TwitterFacebook en Instagram.