Logo gemeente Deventer

Start van Week van het Leesplezier

Op woensdag 8 juni is in Deventer de Week van het Leesplezier gestart, een initiatief van de Deventer Leescoalitie.

Verschillende activiteiten zetten deze week het leesplezier centraal, om kinderen èn volwassenen aan te zetten tot lezen.

Wethouder Rob de Geest opende de week met een voorleesochtend voor leerlingen op De Kleine Planeet, aan de Smyrnastraat. 

 

Leesplezier

De Week van het Leesplezier is een idee van de Deventer Leescoalitie, die bestaat uit Bibliotheek Deventer, Pabo Saxion, Sine Limite, ROC Aventus en de gemeente Deventer. Samen willen zij het leesplezier van alle Deventenaren stimuleren. “Alle kinderen houden van verhalen”, zegt directeur Alice van Diepen van Bibliotheek Deventer. “Door verhalen reis je door werelden die je nog niet kende. Voorlezen aan je kind is een rustig, intiem moment met elkaar, een heerlijk rustpunt in hectische dagen.”

Wethouder Rob de Geest wijst op het belang van leesplezier: “Kinderen die al jong plezier hebben in lezen, hebben daar hun hele verdere leven profijt van; niet alleen op school of tijdens hun studie. Als volwassenen kunnen zij beter geïnformeerd zijn over bijvoorbeeld gezond leven of zij vormen gemakkelijker een eigen mening over de wereld om hen heen.” 

 

Gratis Voorleesfeest

De week wordt afgesloten met een gratis Voorleesfeest voor kinderen en hun ouders. Voor hen zijn er in de Bibliotheek Centrum theatervoorstellingen en voorleesactiviteiten, zoals een voorleesmarathon, onder meer door Heidy Weisbeek van Horen Zien Gebaren. De ambassadeur van de Deventer Leescoalitie is Özcan (‘Eus’) Akyol die zaterdag 11 juni de slotdag zal openen.

Meer informatie: www.bibliotheekdeventer.nl

Blijf op de hoogte van het nieuws van de gemeente Deventer en abonneer u op onze wekelijkse nieuwsbrief. Volg ons ook op TwitterFacebook en Instagram.