Logo gemeente Deventer

Deventer bundelt krachten om technische sector te promoten

Technologie ontwikkelt zich steeds sneller en beïnvloedt ons leven in hoge mate. Dat is ook te zien op de arbeidsmarkt. Bijna alle beroepssectoren zijn afhankelijk van goed geschoold technisch personeel. Het aantal openstaande vacatures is nergens zo groot als in de techniek en ICT.

Te weinig jongeren kiezen voor opleidingen met een techniekprofiel. In Deventer worden daarom de krachten gebundeld om de technische sector te promoten. Ondernemers, onderwijs en overheid gaan zich gezamenlijk inspannen om leerlingen en volwassenen meer en beter te informeren over een toekomst in de techniek.

Oprichting Technicampus Experience Centre

Op woensdag 14 september tekenen het Deventer bedrijfsleven, het primair tot en met het hoger onderwijs, de culturele sector en gemeente Deventer een intentieverklaring waarin zij zich verbinden aan de oprichting van een Technicampus Experience Centre (TEC).

 

Krachten bundelen

Thomas Walder, wethouder Economie: “Het TEC geeft een belangrijke impuls aan jongeren en zij-instromers om voor een opleiding en carrière in de techniek te kiezen. Mooi dat we met het TEC de krachten in Deventer nog beter kunnen bundelen - en tot een mooi aanbod van techniekactiviteiten kunnen komen.”

 

Kennismaken met techniek

Het TEC krijgt een plek bij techniekopleider Technicampus, maar ook op andere locaties. Bijvoorbeeld op de scholen. Hier kunnen mensen kennismaken met de werelden van techniek en technologie. Het TEC zal bestaande techniekpromotie-activiteiten verbinden én nieuwe initiatieven starten.

 

Blijf op de hoogte van het nieuws van de gemeente Deventer en abonneer u op onze wekelijkse nieuwsbrief. Volg ons ook op TwitterFacebook en Instagram.