Logo gemeente Deventer

Reclame

Reclame in de binnenstad van Deventer

Reclame in de binnenstad van Deventer

Wilt u reclame maken in Deventer? Houd dan rekening met de voorwaarden voor reclame-uitingen wat betreft afmeting, vorm en aantal.

Reclame- en uitstallingennota Deventer

De Reclame- en uitstallingennota Deventer geeft per gebied in de gemeente de regels weer voor handelsreclame en uitstallingen die zichtbaar zijn vanaf het openbaar gebied. Een uitstalling is bijvoorbeeld een kledingrekje, kratjes met koopwaar of een menubord. Download de Reclame- en uitstallingennota Deventer 2016 (pdf, 4,5 MB).

Digitale reclamekaart

De indeling van de gebieden vindt u op de digitale reclamekaart. Zoom in op de kaart. Als u uw pand aanklikt, ziet u een overzicht van de regels die hier van toepassing zijn. U kunt ook het adres intypen: straatnaam, huisnummer en plaatsnaam.

Welstandsnota

Op de pagina Welstandsnota kunt u lezen welke eisen en regels er zijn voor veranderingen aan uw gebouw en voor nieuwbouwprojecten. Deze regels zijn er om Deventer mooi en leefbaar te houden en de uitstraling van iedere wijk te bewaren.

Reclameconcessies

In de gemeente zijn de commerciële reclamemiddelen van derden aanwezig in de openbare ruimte. Om hiervan gebruik te maken kunt u contact opnemen met:

Voor non-profit activiteiten zijn er in sommige situaties afspraken gemaakt over een voordeliger tarief.

  • Voor citymarketing/evenementen op de grote billboards kunt u contact opnemen met Evenementenbureau dEVENTer; bel 0570 745 030;
  • Voor gebruik van de A0 borden gelden soms voordelige tarieven. Hierover kan Driehoek buitenreclame u informeren;
  • Een aantal van de plattegrondkasten van Suurland bestaan uit een dubbel digitaal scherm. Het bovenste scherm is beschikbaar voor bepaalde publieke boodschappen van maatschappelijke organisaties zonder winstoogmerk. Meer informatie hierover kunt u krijgen bij de heer Peter Sips (communicatieadviseur gemeente).