Logo gemeente Deventer

Onderwijs in Deventer

De gemeente Deventer vindt het belangrijk dat kinderen en jongeren hun talenten ontwikkelen en naar vermogen meedoen. In iedere wijk is er onderwijs. Ook zijn er genoeg mogelijkheden om naar het voortgezet onderwijs en beroepsonderwijs te gaan. Voor kinderen met een achterstand is er extra ondersteuning.


Basisscholen in Deventer

Met ruim 40 basisscholen in Deventer is er altijd een basisschool bij u in de buurt. Elke school doet er alles aan om uw kind goed onderwijs te bieden. Meer informatie over de aanmeldprocedure vindt u op www.deventerbasisscholen.nl


Voortgezet Onderwijs

Deventer heeft een ruim aanbod als het gaat om voortgezet onderwijs. De scholen van het Etty Hillesum Lyceum en de School voor Persoonlijk Onderwijs (Ida Gerhardt Academie) bieden een gevarieerd onderwijsaanbod voor leerlingen van het praktijkonderwijs tot en met het gymnasium.


Speciaal Onderwijs

Speciaal onderwijs biedt extra zorg aan kinderen van 4 - 12 jaar met een lichamelijke, zintuiglijke of verstandelijke beperking. Ook voor kinderen met leer- of gedragsproblemen is er speciaal onderwijs. Vanaf 12 jaar is er voortgezet speciaal onderwijs (vso).


Mbo onderwijs

ROC Aventus is het regionale opleidingscentrum in de Stedendriehoek Deventer, Apeldoorn en Zutphen. Het biedt beroepsonderwijs, volwassenenonderwijs en bedrijfsopleidingen.


Hbo onderwijs

Saxion Deventer is 1 van de 3 vestigingen van hogeschool Saxion. De hogeschool biedt verschillende opleidingen aan met zowel nationale als internationale afstudeerrichtingen.