Tekstgrootte A A
U kunt de informatie op de pagina groter of kleiner maken. Druk hiervoor de Ctrl-toets samen met de + of - toets in (op Mac is het Cmd met + of -).

Onderzoek windenergie

De gemeente heeft de mogelijkheden voor windenergie laten onderzoeken. Uit het onderzoek blijkt waar windmolens door bestaande wet- en regelgeving moeten worden uitgesloten. Er blijven 7 plekken over waar windmolens mogelijk zouden kunnen zijn.

Uit het onderzoeksrapport blijkt dat er 7 locaties binnen de gemeente zijn waar grote windmolens, met een ashoogte van 120 of 150 meter, mogelijk zouden kunnen zijn. Daarvoor is nader onderzoek nodig en medewerking van eigenaren. Het rapport beschrijft verder welke andere vormen van duurzame energie kansrijk zijn.

Wet- en regelgeving

Op het grootste deel van het grondgebied zijn windmolens uitgesloten door bijvoorbeeld de afstand tot woningen en infrastructuur of door regelgeving over bijvoorbeeld natuur en ecologie, militaire en burgerluchtvaart. De 7 overgebleven locaties moeten nader onderzocht worden vanuit het oogpunt van bijvoorbeeld cultuurhistorie, landschap en archeologie om haalbaarheid te bepalen.

Locaties

De locaties in de gemeente waar op basis van bestaande wet- en regelgeving windmolens mogelijk zouden kunnen zijn, kunt u op de kaart bekijken:

  1. Nabij abdij Sion (pdf, 1,3 MB)
  2. Nabij Raalterweg, ten oosten van Tjoene (pdf, 1,7 MB)
  3. Nabij A1, afslag Deventer Oost (pdf, 1,4 MB)
  4. Nabij A1, bij Bathmense Veen (pdf, 1 MB)
  5. Nabij Zuidloo, Blankenadijk (pdf, 900 KB)
  6. Nabij Lettele, Koerkampsweg (pdf, 1,3 MB)
  7. Nabij Wesselinksdijk (pdf, 1,5 MB)
  8. Overzichtskaart 7 locaties (pdf, 1,2 MB)

Vervolg

Het rapport is aangeboden aan de gemeenteraad. Die kan de informatie gebruiken bij het bepalen of er meer windmolens in Deventer moeten komen, en zo ja waar.

Meer informatie

English Deutsch