Magistraal. Gerard ter Borch in Deventer

Bezoek in de tentoonstellingsruimte van het Deventer stadhuis de expositie Magistraal. Gerard ter Borch in Deventer.
De expositie Magistraal. Gerard ter Borch in Deventer

De tentoonstelling is te bezoeken tot 27 augustus 2017.

Nachtwacht van Deventer

De expositie brengt een ode aan Gerard ter Borch en het werk dat hij in Deventer maakte. Centraal staan zijn Deventer portretstijl en in het bijzonder de Magistraat, de ‘Nachtwacht’ van Deventer.

Het schilderij is karakteristiek voor de strenge, sobere ‘Deventer’ portretstijl die ter Borch hier ontwikkelde. Deze stijl was heel anders dan wat ergens anders in De Republiek gangbaar was. De heren in het zwart vertegenwoordigen het goede en rechtvaardige bestuur. Zij worden omlijst door allerlei symbolen daarvan.

Uw bezoek

Magistraal. Gerard ter Borch in Deventer vindt u in de Stadsetalage van het Deventer stadhuis op Grote Kerkhof 1. De expositie is van maandag tot en met zondag te bezoeken van 11.00 tot 17.00 uur. Op feestdagen is de Stadsetalage gesloten.

Toegang is gratis. Elke donderdag is er om 12.00 uur een gratis rondleiding van een half uur.

Jubileumjaar

2017 is een jaar met een dubbel jubileum. Het is het 400e geboortejaar van Gerard ter Borch, de beroemdste schilder van Deventer. Daarnaast is het de 350e verjaardag van de Magistraat, het imposante groepsportret dat de schilder in 1667 opdracht van het stadsbestuur vervaardigde.

Meer informatie over de tentoonstelling vindt u op de website van Deventer Verhaal.

English Deutsch