Ontspannen in Deventer

Ontspannen in Deventer kan op heel veel manieren. Laat u verrassen door boeiende evenementen en een breed aanbod van cultuur. Geniet van de gezellige terrassen in de stad en de prachtige omgeving met bos en platteland.
Mensen genieten op het terras op de Brink in Deventer

De binnenstad met monumentale gebouwen en de rustige omgeving van bos en platteland maken Deventer tot een unieke gemeente. De stad Deventer is 1 van de 5 oudste steden van Nederland en kan trots zijn op een rijk verleden. Dit verleden kent hoogtepunten op het gebied van oorlog en vrede, handel en nijverheid, kunst en cultuur.

Evenementen en musea

Bent u op zoek naar een leuke activiteit in Deventer? Er is genoeg te doen. Het aanbod aan activiteiten in de gemeente Deventer is zeer gevarieerd en uitgebreid. Breng eens een bezoek aan landelijk bekende evenementen als de Deventer Boekenmarkt en het Dickens Festijn. Of ga naar een museum in het centrum van Deventer.

Winkelen

In Deventer is het goed winkelen. Kijk op de website www.deventer.info voor meer informatie en leuke winkels.

Een aantal winkels in de binnenstad en op winkelcentra is elke zondag open. Op de pagina Koopzondagen vindt u meer informatie.

Sport en spel

Deventer, de stad van Go Ahead Eagles, geeft veel aandacht aan sport en spel. Sport, beweging en ontspanning is belangrijk voor uw gezondheid. Geniet in Deventer bijvoorbeeld van een frisse boswandeling of maak een boottochtje over de IJssel. Ook kent Deventer veel sportverenigingen waarbij u uw favoriete sport kunt beoefenen.

Ervaar Deventer

Bent u benieuwd naar Deventer? Met de video Ervaar Deventer krijgt u alvast een goede indruk. U bent natuurlijk van harte welkom om Deventer in het echt te ervaren. En vergeet daarbij de IJsseloevers en de IJssel zelf niet. Het is echt genieten rondom de IJssel.

De Deventer binnenstad ontdekt u gemakkelijk met de Centrumbus. De bus vertrekt vanaf station Deventer en stopt bij haltes op bijzondere plekken.

Naar een YouTube filmpje

English Deutsch