De Oostermaet

In De Oostermaet in het stadhuis kunt u trouwen of uw partnerschap registreren.
Ondertrouwkamer stadhuis Deventer

Wilt u gratis trouwen of uw partnerschap registreren? Dan kunt u terecht in De Oostermaet in het stadhuis. Ook als u een klein gezelschap heeft is De Oostermaet een zeer geschikte locatie.

Naar een YouTube filmpje

Gratis trouwen of partnerschap registreren

Gratis trouwen of uw partnerschap registreren kan alleen als tenminste 1 van de partners in Deventer woont.

Wanneer u gratis trouwt of uw partnerschap laat registreren in de De Oostermaet, heeft de huwelijksceremonie een sober karakter zonder toespraken. Naast het bruidspaar of de partners mogen hierbij aanwezig zijn:

  • de getuigen (maximaal 4)
  • een fotograaf
  • eventuele minderjarige kinderen van het bruidspaar

Er is een korte informele ceremonie. U kunt geen voorkeur uitspreken voor een trouwambtenaar.

Als u en uw partner beiden in de gemeente Deventer wonen en beiden kwijtschelding gemeentelijke belastingen hebben, kunt u kosteloos trouwen in het stadhuis van maandag tot en met vrijdag tussen 08.00 en 18.00 uur. De ruimte wordt in overleg met u gekozen en hangt af van de beschikbaarheid. Neem hiervoor contact op met de gemeente via 14 0570.

Betaald tijdstip

Wanneer u op een betaald tijdstip trouwt of uw partnerschap laat registreren, kunnen maximaal 8 personen bij de ceremonie aanwezig zijn.

Toespraak

Wilt u dat een trouwambtenaar een toespraak houdt tijdens uw ceremonie, dan betaalt u daarvoor € 92,50. Dit bedrag komt extra bij de kosten voor de trouwlocatie. U mag een voorkeur uitspreken voor een trouwambtenaar.

Houdt de trouwambtenaar geen toespraak of wordt deze gedaan door een genodigde? Dan betaalt u niets extra's. U kunt alleen geen voorkeur uitspreken voor een trouwambtenaar.

Kosten De Oostermaet

  • maandag om 09.00 uur of 09.30 uur: gratis
  • maandag tussen 10.00 uur en 18.00 uur: € 180 *
  • dinsdag tot en met vrijdag tussen 08.00 uur en 18.00 uur: € 180 *

* Deze bedragen zijn exclusief de kosten voor een toespraak door een trouwambtenaar, maar inclusief de dienstverlening van het stadhuis.

Coronamaatregelen

Vanwege de maatregelen tegen het coronavirus mogen er voorlopig maximaal 10 personen tegelijk aanwezig zijn in de trouwzaal. Dit is inclusief het bruidspaar en eventuele kinderen (ongeacht de leeftijd) en fotograaf. Let op: het huwelijk wordt in een andere ruimte in het stadhuis gesloten.

Gasten moeten mondkapjes dragen.

English Deutsch