Logo gemeente Deventer

Openbaar vervoer

Deventer heeft 2 stations en een uitgebreid net van lijnbussen. Met goed openbaar vervoer zijn belangrijke voorzieningen als ziekenhuis, scholen, winkels en bedrijven op een duurzame manier bereikbaar. Dat is belangrijk voor het sociaal functioneren van de stad.

De gemeente Deventer en de provincie Overijssel zetten zich samen in voor een goed netwerk van openbaar vervoer. Zij stimuleren ook nieuwe initiatieven op gebied van mobiliteit, die passen bij de huidige behoefte aan vervoer.

Helaas gebruiken steeds minder mensen het openbaar vervoer in Deventer en nemen de kosten toe. De provincie Overijssel onderzoekt hoe Deventer op een duurzame en efficiënte manier bereikbaar kan blijven.

 

Verbetering station

Deventer investeert, samen met andere partners, veel in een goede bereikbaarheid per openbaar vervoer. De komende jaren groeit het aantal treinreizigers. Daarom heeft de gemeente samen met de provincie Overijssel de ondergrondse fietsenstalling vergroot en het busstation verbeterd. Ook is een 3e treinperron aangelegd voor de extra treinpassagiers.

Andere wensen waar Deventer samen met andere partners op inzet:

  • aantrekkelijker maken treinverbinding Zwolle - Roosendaal
  • nieuwe stations in Deventer - Noord en Deventer - Zuid
  • station in Bathmen

 

Meer informatie

Wilt u uw reis plannen met de bus of de trein? Heeft u een vraag of opmerking over het openbaar vervoer?

Ga hiervoor naar de website www.ikwilvervoer.nl, of naar de website van de aanbieder:

U kunt ook contact opnemen met de heer T. Draisma van de gemeente Deventer: e-mailadres t.draisma@deventer.nl of telefoonnummer 14 0570.