Deventer Op Stelten

De 24e editie van het internationaal buitentheaterfestival Deventer Op Stelten heeft plaats van 9 tot en met 11 juli 2021. Ook is er dan het muziekfestival Hoogtevrees in het Worpplantsoen. In een zogenoemde creatieve speeltuin wordt er gezocht naar een passende opzet en kwalitatief hoogstaand programma binnen de waarden van het festival en de coronamaatregelen.
Act tijden Deventer Op Stelten 2018

Deventer biedt 3 dagen lang verrassende kunst en cultuur, spektakel op hoog niveau en theater op stelten. Het festival is te vinden in de historische binnenstad van Deventer en op locaties rondom het centrum. Kijk op de website van Deventer Op Stelten voor alle informatie.

Hoogstaand buitentheater

Het festival Deventer Op Stelten biedt meer dan 150 gratis toegankelijke voorstellingen. Voor een enkele voorstelling zijn tickets nodig. Het evenement bestaat uit hoogstaand buitentheater, spektakel op hoog niveau en voorstellingen die de stad in figuurlijke zin op stelten zetten.

Het festival is een feestelijke ontmoeting met kunst en cultuur, met openluchtvoorstellingen hoog boven het publiek, maar ook met intieme theaterconfrontaties en meer ingetogen optredens. De artiesten komen uit binnen- en buitenland.

Spraakmakend evenement

Deventer Op Stelten is uitgegroeid tot 1 van de meest aansprekende festivals op het gebied van buitentheater in Nederland. Daarnaast is het ook 1 van de meest spraakmakende evenementen in Overijssel. Het theaterfestival heeft elk jaar plaats in juli.

Bekijk de aftermovie van Deventer Op Stelten 2019

Organisatie

Het festival is georganiseerd door het Evenementenbureau VVV Deventer. Deventer Op Stelten is mogelijk dankzij de Gemeente Deventer, de Provincie Overijssel en landelijke en regionale fondsen. Denk hierbij aan het Prins Bernhard Cultuurfonds Overijssel, sponsorparticipatie van bedrijven uit Deventer en omgeving, hoofdsponsor Grolsch en de sponsoren van Deventer Evenementenstad.

English Deutsch