Peter Brouwer wint Promotieprijs 2021

Binnenstadsmanager Peter Brouwer is de winnaar van de Deventer Promotieprijs 2021. Deze prijs wordt jaarlijks uitgereikt aan een persoon, organisatie of bedrijf dat zich op een bijzondere manier inzet voor de promotie en marketing van Deventer. Het dorp Bathmen kreeg een ‘Blijk van waardering voor Ultiem Naoberschap’.

Peter Brouwer, winnaar Promotieprijs 2021

Tijdens een online vergadering werd Peter Brouwer verrast door wethouder Thomas Walder met dit mooie nieuws. Op hetzelfde moment werd een groot cadeau bezorgd met daarin de prijs. Een cameraploeg legde de uitreiking vast. “Peter Brouwer weet als geen ander krachten te bundelen en de Deventer binnenstad als één geheel te presenteren” aldus Thomas Walder. Ook tijdens de coronacrisis zet Peter zich zeer intensief in om de Deventer binnenstad te organiseren op de kaart te zetten.” Deze inzet blijft niet onopgemerkt: Deventer was volop in het nieuws op diverse nationale televisiezenders. Zo werd Deventer een voorbeeld voor andere plaatsen in Nederland.

Kunstwerk

De Deventer Promotieprijs wordt jaarlijks uitgereikt door Deventer Marketing en de wethouder Economie van gemeente Deventer aan een persoon, organisatie of bedrijf dat zich op een bijzondere manier inzet voor de promotie en marketing van Deventer. De prijs bestaat uit een kunstwerk dat voor de winnaar persoonlijk gemaakt is door de Deventer edelsmeden van MinkKoot. Normaal is de uitreiking tijdens de Deventer Nieuwjaarsreceptie. Dit jaar werd de prijs in verband met corona digitaal uitgereikt.

Ultiem Naoberschap in Bathmen

Naast Peter Brouwer waren er nog andere genomineerden. Carlijn Leenders, directeur Deventer Marketing: “Één daarvan was een heel bijzondere: Bathmen. Het dorp ging vanuit gemeenschapszin vrijwillig in lockdown tijdens de coronacrisis in oktober 2020. Dit kwam veelvuldig in de nationale media en Bathmen werd een voorbeeld voor de rest van Nederland.” In het verlengde van de Promotieprijs is daarom eenmalig een ‘Blijk van waardering voor Ultiem Naoberschap’ uitgereikt aan Bathmen. Burgemeester Ron König overhandigde het plakkaat aan Willem Berends, voorzitter van sportvereniging ABS en een belangrijke aanjager binnen Bathmen.

Eerdere winnaars

De Deventer Promotieprijs werd dit jaar voor de 27e keer uitgereikt. Eerdere winnaars waren onder meer: interieurwinkel Carlos in Huis, Saxion, Bussink Koek, Theater Bouwkunde, NV Bergkwartier, Go Ahead Eagles en Özcan Akyol. Vorig jaar ging de Deventer Promotie Prijs naar Rapper Snelle.

Van de uitreiking is een korte film gemaakt (8 minuten 5 seconden):

Naar een YouTube filmpje

English Deutsch